La guia del bolet

Russula delicata
Pebràs, (Russula delicata)




















Camagroc, (Cantharellus lutescens)

Semblant al rossinyol, aquest bolet és, però, més petit, més gràcil i delicat. Té forma d'embut i la carn molt prima. Per fora, el barret, de contorn irregular, és de color brunenc i seria difícil distingir-lo si visqués a terra o entre les fulles seques, però en general surt entre les molses i l'herba i és fàcil de veure pel seu destacat color groc ataronjat de la part de sota del barret i el peu. Apareix a la tardor en grups nombrosos, cosa que en facilita la recol.lecció.





Tricholoma terreum

 Fredolic, (Tricholoma terreum)

















Chroogomphus rutilus
Bec de perdiu, (Chroogomphus rutilus)



















Craterellus cornucopioides
 Trompeta de la mort, (Craterellus cornucopioides)


Bolet d'aspecte poc atraient, format per una mena de paperina decolor negre o gris brunenc fosc de carn prima però tenaç, que s'obre en un barret irregular amb la vora ondulada i sovint estripada. A la part de sota, com el camagroc, té la carn rebregada forant uns plecs tan fins que a vegades gairebé no es noten i s'enfarinen de blanc quan el bolet ja és vell i maduren les espores. Pot arribar fins als 10 cm d'alçària. Surt a la tardor, sovint en grups molt nombrosos.
.
















Carlet, (Hygrophorus russula)

Hygrophorus russula
Bolet carnós que pot arribar a fer uns 10 cm d'amplada, amb el barret irregular, bonyegut en els exemplars més vells, lleugerament viscós si el temps és humit, sedós i fi en temps sec, de color blanc tacat de color rosa en zones desiguals; sembla talment com si s'hagués rentat amb vi de taula. Les làmines són blanques, a vegades tacades de color rosa,i el peu és massís, blanquinós amb tonalitats rosades, un xic afuat cap a la base. Surt a la tardor en boscos caducifolis, entre la fullraca, a vegades en grupets o formant erols. Es corquen amb molta facilitat amb la calor. 












Lepista nuda
  Pimpinella morada, (Lepista nuda)














Amanita caesarea
Ou de Reig, (Amanita caesarea)






















Cantharellus cibarius
Rossinyol, (Cantharellus cibarius)

Aquest bolet presenta formes molt diverses, però és fàcil de distingir pel seu barret, sovint irregular, de color groc de rovell d'ou (a vegades es descoloreix amb el temps), que pot assolir uns 10 cm d'amplada, però generalment és més petit, rebregat a la part de sota formant uns plecs desiguals i decurrents pel peu. Cal fixar-se que aquests plecs no són làmines fines i ttes semblants, com passa amb els rovellons i les llenegues. Té la carn compacte que mai no es corca. Surt al final de l'estiu i a la tardor i sovint forma erols als boscos caducifolis.

















Hydnum repandum
Llengua de bou, (Hydnum repandum)

Les llengües de bou són , bolets que es caracteritzen perquè a sota del barret, en lloc de trobar-hi laminete com als rovelons, o bé tubets fins com els ceps, s'hi fan agulletes llargues i primes. El barret és irregular i abonyegat i pot arribar a fer fins a 10 cm. És sec i dur, de tacte vellutat, de color grogós i carn fràgil, no fibrosa, que s'engruna entre els dits. Surt majoritàriament als boscos caducifolis, a la tardor i al final de temporada. Gairebé mai no es corca.














Hygrophorus Limacinus
Llanega negra, (Hygrophorus Limacinus)


















Hygrophorus gliocyclus

 Llanega blanca, (Hygrophorus gliocyclus)















Lactarius sanguifluus
Rovelló, (Lactarius sanguifluus)

















Lactarius deliciosus
Pinetell, (Lactarius deliciosus)
















Chlorophyllum rhacodes
Apagallums, (Chlorophyllum rhacodes)


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada